iStock
Volledig scherm
© iStock

Christelijk kruis voortaan verplicht in overheidsgebouwen in Beieren

De officiële overheidsgebouwen van de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren moeten vanaf vandaag verplicht een christelijk kruis in hun inkomhal hangen. Met deze omstreden maatregel wil de regionale regering de christelijke traditie van Beieren duidelijk maken.

47 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Onze Europese cultuur is veel sterker het gevolg van de Griekse cultuur waaruit ons humanisme en de wetenschap ontstaan is. Het Christendom is een import en vreemde beïnvloeding uit het Midden-Oosten. Gebaseerd op dezelfde geschriften als deze waar het Jodendom en de Islam op gebaseerd zijn.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Ze hebben het daar begrepen en stellen hun cultuur vooropen en dat zijn geen moskeeën ...
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Wij doen in Belgie zoals destijds pontius pilatus deed en zijn eigen volk en geloof verloochenen als een echte lafaard.. Moet hier ook terug in ere hersteld. Dit is Europa, niet Marocco of weet ik wat. Wij moeten meer opkomen voor ONZE waarden en gebruiken ipv allerhande rommel in onze strot gedramd te krijgen door een bende vreemdelingen.
  • Dirk Visser

    6 jaar geleden
    Doen! Zelfs al raakt of provoceert dat één moslim dan is het nog de moeite waard.
  • Geert Ferket

    6 jaar geleden
    Een stap in de goeie richting. Misschien zijn we niet gelovig en kerkelijk meer maar onze maatschappij is gefundeerd op christelijke waarden. Het zijn die waarden die onze samenleving heeft gestructureerd tot het westers model dat, weliswaar verre van perfect, toch veruit het beste van de wereld is.