Mariano Rajoy stopt nu ook als partijleider van de PP.
Volledig scherm
Mariano Rajoy stopt nu ook als partijleider van de PP. © EPA

Rajoy stapt op nu ook als leider van Spaanse Partido Popular

De Spaanse ex-premier Mariano Rajoy stapt op als leider van de conservatieve Partido Popular. Dat heeft hij vanmiddag aangekondigd. Rajoy werd vrijdag door het parlement tot ontslag gedwongen nadat tegen hem een motie van wantrouwen werd ingediend. 

6 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Eindelijk verlost van die erfgenaam van Franco. Dat 2/3 van de top van zijn partij nu in de gevangenis zit is niet meer dan rechtvaardig, maar dat hij niets wist van het gesjoemel in zijn partij, dat gaat er bij mij niet in. Wel de Catalanen (laten) beschuldigen van alles en nog wat door zijn vriendjes in het Grondwettelijk Hof en op alle mogelijke manieren elke vorm van autonomie afwijzen, inclusief zijn eigen afkomst verloochenen...
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Rajoy een dictator?Hadden we maar in Belgie een politieker met zijn capaciteiten. Zeer competent en meertalig die weet waarover hij het had in zijn beleid.Hij wist zijn politieker tegenstanders met argumenten op hun plaats te zetten.Zijn opvolger, de socialist Sanchez, en Pablo Iglesias voorzitter van het ultra linkse Podemos kunnen goed schelden en grove taal gebruiken.Eens zien wat ze er van zullen van terecht brengen.
  • François Schelfhout

    6 jaar geleden
    Sanchez zal nog bleiten binnen enkele maanden bij de verkiezingen ! de Spaanse bevolking zal hem zijn verraad niet vergeven !
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Zet die gast maar vast bij de Catalaanse politici die hij liet opsluiten.
  • Vercruyssen Willy

    6 jaar geleden
    Nu de gevangenis in met die dictator