"Spaanse olijven zijn zeer geliefd bij Amerikaanse consumenten", zo verklaarde de woordvoerder van eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström.
Volledig scherm
"Spaanse olijven zijn zeer geliefd bij Amerikaanse consumenten", zo verklaarde de woordvoerder van eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström. © REUTERS

Europa boos over Amerikaanse straftarieven op Spaanse olijven

EconomieDe Europese Commissie is boos over het voornemen van de Amerikaanse regering om "onredelijk hoge" antidumpingheffingen toe te passen op Spaanse olijven. "Gewoon onaanvaardbaar", zo reageerde een woordvoerder op het nieuws uit Washington. 

5 reacties

  • rudy beernaert

    6 jaar geleden
    Aleens iets gekocht dat uit Amerika komt ? Je moet door onze douane een pak aczijnzen betalen,zodat het product bijna dubbel zo duur worrdt! Trump heeft hierin wel degelijk gelijk,hier denken ze dat ze allemaal naif blijven,onze wereldvreemden.
  • Patrick Voet

    6 jaar geleden
    De accijnzen en import kosten op Amerikaanse kwaliteits producten zijn hier enorm en Chinese brol wordt bijna gratis geimporteerd. Iedereen die online koopt weet dit maar al te goed.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Veel blabla maar veel te weinig actie. Geen Amerikaans product nog accepteren zonder een zwarte heffing. Geen militair materieel van dat land en hervorming van de VN. Afschaffing van het VETO recht!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Californische wijnen zijn natuurlijk ook een bedreiging voor Spaanse en Franse wijnen. In het belang van de Europese veiligheid....
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Simpel opgelost, verlaag de onnozele douanekosten en taksen als wij iets importeren uit Amerika en Trump zal vriendelijker zijn. Waarom moeten wij ons blauw betalen op Amerikaanse producten waar Europa niet bij betrokken is.