Direct naar artikelinhoud
Carrefour

Socialistische vabkond aanvaardt ontwerpakkoord voorlopig niet

Socialistische vabkond aanvaardt ontwerpakkoord voorlopig niet
Beeld AFP

De socialistische vakbond SETCa-BBTK wil het ontwerpakkoord over de herstructurering bij supermarktketen Carrefour nog niet aanvaarden. Dat meldt vicevoorzitter Myriam Delmée. De vakbondsmilitanten struikelen nog over drie punten en wachten op verduidelijking van de directie.

De vakbond is nog ongerust over het lot van de langdurig zieken, vooral bij de vijf hypermarkten van de groep die door de herstructurering worden omgebouwd tot supermarkten. Het gaat om de hypermarkten in Genk, Belle-Île Angleur (Luik), Haine-Saint-Pierre (Henegouwen), Westerlo en Sint-Kruis Brugge.

De militanten laken ook de politieke reacties op het het toekennen van SWT, het vroegere brugpensioen, vanaf 56 jaar, en vragen om het tijdskrediet eindeloopbaan uit te breiden.

Tot slot eisen ze militanten precieze cijfers over het aantal jobs dat bij de hoofdzetel in Evere behouden wordt.

"Niet onaanvaardbaar"

De vakbond vraagt ook over andere punten nog toelichting, maar die hindernissen hebben geen onaanvaardbaar karakter, klinkt het nog. "We gaan ons standpunt communiceren aan de directie en wachten op haar antwoorden", aldus Delmée nog.

Lees ook: Waarom Muyters zich gaat moeien in brugpensioen Carrefour

De directie van Carrefour kondigde in januari een herstructurering aan waarbij tot 1.233 jobs in België bedreigd waren. Vakbonden en directie bereikten maandag een compromis over die reorganisatie.

De christelijke en de liberale vakbond (LBC-NVK en ACLVB) keurden het voorstel wel goed.