© Birkenstock

Deze sandalen voor mannen mogen deze zomer wel

Geen betere schoenenkeuze dan een paar frisse sandalen tijdens warme temperaturen. Modeblunder? Deze sandalen voor mannen mogen deze zomer wél!

cityfashion

Frisse voeten? Leren sandalen!

Leren sandalen staan niet enkel iets formeler dan rubber of nylon, ze zijn ook de beste keuze als je zweetvoeten wil vermijden. De natuurlijke samenstelling ondersteunt de verluchting van je voeten en voert het zweet sneller af dan een kunstmatige stof.

Kies een neutrale kleur

Slippers in een schreeuwerige kleur combineren veel moeilijker dan een basic tint. Grijs, donkerblauw, zwart of cognacbruin past bij je hele zomergarderobe en is een tijdloze investering.

Het juiste model

Hoe eenvoudig een sandaal ook lijkt, toch kan het model je look maken of kraken. Kies voor ‘geklede’ sandalen in plaats van sportieve flipflops. Een tussenstuk tussen de tenen is not done wanneer je sandaal al een sportieve uitstraling heeft. Hoe gekleder, hoe beter!

Mannen, zo draag je een korte short stijlvol

© Dstrezzed

Bij mooi weer wil je ook als man iets frisser gekleed gaan. Al snel ligt de korte broek op de loer, maar daarmee ook heel wat stijlblunders. Basisregel? Een korte broek hoort nét boven de knie te vallen. Draag absoluut nooit hot pants of driekwart modelletjes. Ook de breedte is van belang. Een te wijd model oogt slordig, maar een te strak model is niet echt mannelijk. Kies dus zowel voor de lengte als voor de breedte een gulden middenweg. Dit zijn de verschillende soorten en hoe je ze combineert.

Chino short

De lange variant kent iedereen, maar ook het korte model zou je in jouw kast moeten hebben. Het is immers dé korte broek bij uitstek voor een chique zomerfeest. Naast casual met een T-shirt of trui, kan je hem ook mooi stylen met een hemdje. Werk af met een stijlvolle riem en een paar loafers. Als hij net iets te lang valt, kan je hem gerust wat omplooien zodat hij tot juist boven je knie komt.

Short uit linnen of katoen

Tenzij je elke dag in kostuum naar het werk moet, is dit de beste keuze tijdens de zomer. Een short uit linnen of katoen oogt luxueuzer en kan je perfect combineren met een hemdje, blazer en nette sneakers. Hier geldt wel: less is more, kies dus voor subtiele kleuren als lichtblauw, grijs of beige.

Denim short

Deze is wat lastiger om elegant te dragen maar het kan! De zwarte variant is het best voor formele gelegenheden, de blauwe voor als het casual mag. Draag met een geprint hemdje of logo-trui en doe er zéker sneakers onder, al dan niet met kleurrijke sok.

Zo maak je komaf met stinkende sandalen

© Rondinella

Geen betere schoenen dan frisse sandalen tijdens zomerse temperaturen. Last van geurtjes? Met deze tips maak je komaf met stinkende sandalen!

Stop ze in de diepvriezer

Vreemd dat open sandalen gaan stinken? Helemaal niet! Bij gesloten schoenen vangen je sokken zweet op, bij sandalen trekt dit rechtstreeks in de zool. Een vreemde, maar efficiënte tip? Stop je sandalen in een plastic zak en laat ze een nachtje in de diepvriezer zitten. Zo bevries je de bacteriën die geurtjes veroorzaken!

Citrusvruchten tegen geurtjes

De verse schil van een sinaasappel, pompelmoes, citroen of limoen doet wonderen voor stinkende sandalen. Leg een verse schil een nachtje in je sandalen en laat de natuurlijke oliën zijn werk doen. Goodbye geurtjes!

Strooi zuiveringszout

Last van hardnekkige geurtjes? Strooi een flinke dosis zuiveringszout in je sandalen en laat het poeder een nachtje de geur absorberen. Tip: door zinkoxide te mengen met zuiveringszout krijg je een poeder dat niet alleen geurtjes bestrijdt, maar ook schimmelwerend werkt.

Snel fris? Water en azijn!

Je sandalen snel fris laten ruiken? Sproei een mengsel van water en gedistilleerde witte azijn op je schoenen. Vooral de randen van de zool houden vocht vast, dus vergeet dit plekje zeker niet. Half uur aan de lucht laten drogen…Klaar!

Stop wasverzachterdoekjes in je sandalen

Wasverzachterdoekjes zijn onmisbaar in elk huishouden, maar wist je dat ze ook komaf maken met stinkende sandalen? Rol een of twee doekjes tot een bal en stop ze in je schoenen. De verfrissende geur van de doekjes trekt in je schoenzolen en het overtollige vocht (zweet dus) wordt geabsorbeerd. Hallo frisse sandalen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer