© La Pomme

Zo houd je je witte kleding wit

Witte kleding blijft een zomerse favoriet. Bang dat je items kleur verliezen of dat vlekken er niet meer uitgaan? Zo houd je je witte kleding wit!

cityfashion

Waspoeder in plaats van wasmiddel

Witte kleding blijft stralend wit als je waspoeder gebruikt in plaats van vloeibaar wasmiddel. Waarom? Waspoeder voor witte was trekt dieper in de vezels van je kleding en bevat bestanddelen die je kleding bleken. Tip: bleekmiddel is een no-go. Kunstmatig bleekmiddel verzwakt de vezels van je kleding en het effect kan té sterk zijn.

Citroensap versus witte kleding: 1-0

Gemorst met je zonnecrème of kunnen jouw witte items een opfrissing gebruiken? Pers het sap van een citroen en voeg dit toe aan je normale waspoeder voor witte was. Je kleding op een natuurlijke manier witter maken? Voeg dan een eetlepel bakpoeder toe bij je was. Tip: probeer zo snel mogelijk je kleding te wassen, zo krijgt de vlek geen kans om in te trekken.

Laat je witte kleding buiten drogen

Je witte items een boost geven? Laat je witte kleding dan aan de buitenlucht drogen. Zonlicht versterkt de kracht van waspoeder of citroensap waardoor je witte kleding wordt opgefrist. Tip: in de zomer of op de middag laat je je witte kleding slechts kort buiten dorgen. Te veel zonlicht zorgt voor gele vlekken op je witte kleding. Wil je op zeker spelen, dan kun je je droogrek best niet in volle zon plaatsen.

Drie fouten die je maakt als je je swimwear online shopt

© Primadonna

Vakantieplannen? Tijd om te investeren in een gloednieuwe bikini of badpak. Geen tijd om alle winkels af te schuimen? Dit zijn de drie meest gemaakte fouten als je swimwear online koopt!

Je kiest het foute model

Wanneer je online shopt, heb je natuurlijk niet de luxe van pashokjes en professioneel advies. Kijk daarom of de swimwear in kwestie écht bij je figuur past. Vergelijk je online winkelmandje met modellen die al in je kleerkast hangen en waarvan je weet dat ze je staan. Nog niet helemaal zeker? Pas gelijkaardige modellen in fysieke winkels. Tip: blader altijd eens door het online lookbook, zo krijg je een beter idee van hoe een bikini of badpak écht zit. Of neem een kijkje op het Instagram-account van het merk zelf: wie weet posten ze wel foto's van hun eigen klanten.

Je koopt de foute maat

Een van de grootste fouten die je kan maken tijdens het online shoppen, is het onvoldoende checken van de matentabel! Maten kunnen per merk erg verschillen dus je doet er altijd goed aan om eerst nog even je maten op te nemen en de matentabel te raadplegen.

Je borstomtrek bepaal je door de omtrek van je borstkas op het breedste punt te meten (dwars over je tepellijn). Dit doe je door het meetlint over je borst te bewegen en zo te kijken waar het breedste punt zich bevindt. Je taille meet je een tweetal centimeter boven je navel. Je heupomtrek bepaal je door het breedste punt van je heupen te meten (net boven je kruis).

Ben je van plan om een bikini te kopen? Let er dan zeker op dat je de maat van het slipje en de top apart kunt selecteren. Alleen zo ben je zeker dat het echt past.

Je weet niet of je kunt retourneren

Ondergoed, bikini's en badpakken mogen omwille van hygiënische redenen vaak niet geretourneerd worden. Andere winkels laten het dan weer wel toe op voorwaarde dat de hygiënische strip en de prijskaartkes nog aanwezig zijn.

Wil je het 'retourrisico' beperken dan kun je best toch op voorhand gaan passen in een fysieke winkel. Misschien hebben ze niet exact hetzelfde exemplaar, maar wel een ander model van hetzelfde merk. Door verschillende modellen te passen, krijg je bovendien een goed beeld van hoe elastisch de stof is, hoe de maten uitvallen en, niet onbelangrijk, hoe comfortabel het model is.

Warm? Zo kleed je jezelf comfortabel maar toch stijlvol

© Thelma & Louise

Nu de temperaturen op hol slaan, willen we het liefst heel de dag in bikini rondlopen. Toch hou je het beter wat beschaafd en stijlvol. Want hoewel de zomer gepaard gaat met heel wat bloot, kan je ook lichte kleren aantrekken zonder veel te onthullen.

Linnen stofjes

Het voorbeeld bij uitstek om jezelf licht maar toch deftig te kleden, is een linnen jurk. De stof is deze zomer helemaal in en omdat-ie van weinig draden wordt gemaakt, ademt het super goed. Bovendien is linnen zacht en aangenaam, precies wat je nodig hebt als het buiten laf is. Eén nadeel: dit stofje is niet elastisch waardoor je jouw strijkijzer maar beter dichtbij houdt.

Maxi-jurken en -rokken

Even een bommetje gooien: rokken met bloemen zijn over and out. Gelukkig blijft het maxi-model wel in de mode, zij het in neutrale aardetinten en met subtiele prints. Dat een maxi-rok stijlvol is, moeten we je niet meer vertellen en dat hij voor verfrissing zorgt door het eigen windje dat je creëert vast ook niet…

Een oversized T-shirt uit katoen

Ook katoen is een stof die goed ademt. Vermijd een jurk uit katoen maar kies voor een oversized wit T-shirt om in je jeansrok of maxi-jurk te stoppen. Met een bralette die er lichtjes doorheen schijnt, wordt het verleidelijk maar blijft het stijlvol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer