© Joris Herregods

Filmopnames Linkeroever: “Waaslandtunnel blijft wél open”

Voor filmopnames kampeert regisseur Jan Verheyen vanaf vandaag drie dagen lang op de Charles De Costerlaan op Linkeroever. Dat wordt filerijden, want een van de drukste invalswegen naar Antwerpen wordt volledig afgesloten en dat tijdens een weekend vol evenementen. De ochtendspits rond de Waaslandtunnel is vrijdag “licht drukker”, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Maar voor alle duidelijkheid: de Waaslandtunnel is niet afgesloten.”

Inge Laurijssen

Al sinds september is Jan Verheyen aan het filmen in Antwerpen. Het Tweede Gelaat wordt de derde en laatste Vinke en Verstuyft-film, na De Zaak Alzheimer en Dossier K., met Koen De Bouw en Werner De Smedt in de hoofdrollen. Eerder streek de filmcrew neer op de Vrijdagmarkt.

Geïsoleerde plaatsen met weinig hinder als gevolg, maar drie dagen lang een belangrijke verkeersader afsluiten, is andere koek. “Enkel een weekend filmen was te kort, dus die vrijdag hebben we echt wel nodig, wat de meeste verkeershinder zal veroorzaken. Ik weet het, ik vind het ook vervelend”, zegt Verheyen. “Ik verontschuldig mij.”

De hinder op vrijdagochtend valt voorlopig mee. “Op de E34 richting Antwerpen is het aan de Waaslandtunnel lichtjes drukker dan anders”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Er komt zo nog meer verkeer richting Kennedytunnel, maar daar is het altijd druk. Op het onderliggend wegennetwerk rond de Waaslandtunnel is het vrijdagochtend wel opvallend drukker in Beveren, Zwijndrecht en op de Blancefloerlaan op Linkeroever. Maar voor alle duidelijkheid, de Waaslandtunnel zelf is niet afgesloten.”

© gva

“Waaslandtunnel blijft open”

Schepen van Mobiliteit en Toerisme Koen Kennis (N-VA) benadrukt dat het afsluiten van verkeersassen vooraf goed wordt doorgepraat met verschillende diensten en wordt gecommuniceerd naar de omwonenden en het verkeer op de weg. “De timing van het afsluiten van de Charles De Costerlaan is misschien wat ongelukkig in een weekend vol evenementen. Maar we zijn ook blij dat Antwerpen opnieuw in beeld wordt gebracht in een film van eigen bodem. En de stad is bereikbaar. Voor alle duidelijkheid: de Waaslandtunnel blijft wel open.”

www.slimnaarantwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen