Bas Bogaerts
Volledig scherm
PREMIUM
© Bas Bogaerts

Een kijkje in spookdorp Doel: "Ze dachten ons kapot te krijgen. Ze hebben verkeerd gedacht"

De Morgen"Of Doel nog te redden valt?" In het Wase spookdorp is het een ongepaste vraag: "Geen enkel dorp kende het afgelopen jaar een zo spectaculaire bevolkingsgroei. Onlangs is de eerste Doelenaar in jaren geboren." Doel, of wat er nog van overblijft, leeft op na het compromis waarin de Vlaamse regering opnieuw gewag maakt van een woonfunctie.

8 reacties

  • erik vercammen

    6 jaar geleden
    Tja, wilmarsdonk, oosterweel, allemaal dorpen die verdwenen zijn! Om Nu allemaal lekker in de file te staan door het te grote container trafiek! Maar ja, het bee gr held in het laatje! Laten we de ring rondmaken zodat we het file probleem oplossen en meteen erna een nieuw containerdok graven zodat we die extra ruimte weer vol met vrachtauto’s kunnen zetten! Geld geld geld en niets echt goeds voor de mens!
  • Willy Rams

    6 jaar geleden
    Ooh, Doel 1971, wat een prachtig dorp. Ik kwam er voor de bouw van Doel 1, en ben er gebleven tot de opstart van Doel 4. Je had er de Sportvriend van Jacqueline, de beenhouwer ertegen over, de loodgieter / elektrieker Willy De Nijs, de Roger van de Saeftinghe, zijn dochter in de molen op de dijk, Restaurant Doel 5, een mooi haventje, en nog zoveel meer. Laat het maar terugkomen, het kan.
  • Alfons Detemmerman

    6 jaar geleden
    Spijtig dat zo een mooi dorp verdwenen is. Men vergeet al eens vlug dat dit al 25 jaar geleden begonnen is. Heb er sympathie voor en hoop dat het nog lang blijft bestaan
  • erwin smot

    6 jaar geleden
    ik hoop echt dat daar ernstige mensen terug dat mooie ding daar opbouwen en gaan wonen...er is idd werk aan maar uiteindelijk zal het de moeite waard zijn als het kopen of huren betaalbaar blijft, ik wil er alleszins al gaan wonen.....de witte boorden criminelen gaan het dus toch uiteindelijk verliezen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Doel helemaal weg? Een oase weg ? Een unieke locatie weg? Mensen weg ?Dat is gaan houden van dat gebetonneerde Vlaanderen. Huilen met de wolven.