Direct naar artikelinhoud
Drugsmilieu

Opnieuw handgranaat naar woning gegooid in Antwerpen, parket start onderzoek

De granaat ging af in de Letterkundestraat in Wilrijk.Beeld Google Street View

Maandagnacht is er opnieuw een handgranaat gegooid naar een woning in Antwerpen. De granaat was blijkbaar gericht tegen de woning van een havenarbeider die in de Letterkundestraat in Wilrijk woont. De man wordt gelinkt aan het drugsmilieu in Antwerpen.

Buren hoorden maandagnacht rond 3 uur op het pleintje aan de Letterkundestraat op het Antwerpse Kiel een hevige knal. 's Anderendaags bleek dat verschillende auto's beschadigd waren, met krassen en ingeslagen ruiten.  Pas dinsdagavond werd het duidelijk dat er meer aan de hand was toen iemand  aan zijn auto ook metalen bolletjes vond. 

De bewoner van wie de gevel beschadigd werd, is een havenarbeider die al jaren op het pleintje woont. Hij werd gisteravond voor ondervraging meegenomen door de politie maar mocht achteraf gewoon naar huis. De sectie 'Agressie' van de federale gerechtelijke politie heeft het onderzoek overgenomen. Het parket zegt de zaak te onderzoeken en alle mogelijke pistes worden daarbij bekeken – ook die van een nieuwe aanslag in het drugsmilieu.

Het is de tweede keer dat er handgranaten worden gegooid. Op 16 maart werden 's nachts al twee granaten naar de woning van een dokwerker gegooid. Hij werd korte tijd later gearresteerd op verdenking van hulp bij het invoeren van ruim 400 kilogram cocaïne.  

Het is de tweede keer dat er handgranaten worden gegooid
Een van de beschadigde wagens in de Letterkundestraat.Beeld PLA