© Victoriano Moreno

Drie gewonden bij straatgevecht: man opzettelijk aangereden

In het Antwerpse district Merksem zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker drie gewonden gevallen bij een ruzie tussen verschillende personen op straat. Dat zegt de lokale politie. Eén slachtoffer werd op een bepaald moment zelfs opzettelijk aangereden door een wagen. De politie kon drie verdachten arresteren. De aanleiding van het incident is nog niet duidelijk, mogelijk ging het om een verkeersdispuut.

vdaa

De politie was opgeroepen voor een incident op straat en bij aankomst bleek een groep van een dertigtal mensen zich erg geagiteerd te gedragen. De politie moest verschillende partijen scheiden om de situatie onder controle te krijgen en overzichtelijk te houden.

In het tumult werd een van de betrokkenen opzettelijk aangereden: de man belandde op de motorkap van de aanrijdende wagen en werd vervolgens ook nog eens gestampt door de bestuurder en een passagier.

Uiteindelijk kon de politie drie betrokkenen arresteren, onder wie een 28-jarige man die een zware hoofdwonde had opgelopen. In het tumult was onder meer met glas geslagen. De politie trof ter plaatse ook een patroon van een vuurwapen aan, nadat getuigen melding hadden gemaakt dat er een wapen was vertoond tijdens het incident. Het vermeende wapen zelf werd niet gevonden.

Het onderzoek naar de feiten is nog volop aan de gang. Volgens de politie lopen de verklaringen van de betrokkenen over de aanleiding van de ruzie sterk uit elkaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER