AP
Volledig scherm
© AP

Geen rode loper en premier Michel niet aanwezig: Trump krijgt sobere ontvangst in Brussel

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisterenavond een opmerkelijk sobere ontvangst gekregen op Brussels Airport. Vorig jaar werd de rode loper nog letterlijk uitgerold, bracht een militaire fanfare het volkslied en defileerden een veertigtal soldaten. Dit jaar wachtte enkel een handvol Amerikaanse ambassadeurs de president op. "Maar dat gebeurde op vraag van de Verenigde Staten zelf", klinkt het in Belgische regeringskringen.

161 reacties

  • Noël Rysman

    6 jaar geleden
    Ik denk dat er betere mensen in Beernem zitten dan Trump. Met alle respect voor deze mensen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Deze boertige ontvangst is ongepast", lees ik ergens. Hoezo? Hoe kan je nu een lompe boer, die nog nooit van "fatsoen" of "manieren" gehoord heeft, béter ontvangen dan op een boertige manier?
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Ik wil niks zeggen maar hoeveel Europese landen Kopen een deel van hun Leger materiaal aan in de USA ? Alle raketten die onze F16 afgevuurd hebben in Irak , Syrië of waar dan ook , van waar denk je dat die komen ? Als je dat allemaal gaat optellen dan geven de Europeanen veel meer uit aan de VS dan omgekeerd !! Want 90% van de Conflicten zijn door de Amerikanen begonnen of veroorzaakt en hun economie verdient daar Dik aan !
  • Vandamk

    6 jaar geleden
    Hopelijk stop Trump zijn financiële steun aan de NAVO en trekt hij de stekker eruit. Dan kunnen ze hun navoke opdoeken.
  • ferre man

    6 jaar geleden
    Luc, waar haal je die onzin vandaan? Merkel heeft al meerdere keren gezegd dat Duitsland 2% zal uitgeven tegen 2024 en het budget is al aan het stijgen bij de Duitsers. Dat was al met Obama afgesproken.