Meer jonge hobbytuinders na veelbesproken verhuizing volkstuintjes

© gvh

De uitgebreide volkstuintjes Nieuw Kortland in de Dijkstraat in Rupelmonde werden zaterdag officieel in gebruik genomen. De storm rond het stopzetten van de tuintjes in de Broekstraat is geluwd en op de nieuwe locatie kwamen er verschillende jonge gezinnen bij.

Guy Van Vliet

Het had letterlijk en figuurlijk veel voeten in de aarde maar zaterdag konden de tuintjes van Nieuw Kortland officieel ingehuldigd worden. “Het resultaat mag gezien worden want er is al heel wat gegroeid en geoogst”, glunderden burgemeester Jos Stassen (Samen voor Kruibeke) en OCMW-voorzitter Pia de Monie (CD&V) bij de opening, waar de tuinders onder meer vergast werden op een groentesoepje van eigen kweek.

De gedwongen verhuis van de volkstuintjes van de Broekstraat naar de nabije Dijkstraat deed heel wat stof opwaaien. “Beide locaties zijn eigendom van het OCMW en de grond wordt verhuurd aan de tuinders. De twee percelen Dijkstraat en Broekstraat van ieder 7.000 vierkante meter waren aan sanering toe en ze bleken te ruim voor het potentieel aan tuinders. Het perceel van de Dijkstraat bleek voldoende groot te zijn om voor elke tuinder een perceel van 130 vierkante te voorzien. Bovendien werd aangrenzend een perceel grond van Waterwegen en Zeekanaal in concessie genomen door de gemeente, als extra ruimte voor mogelijke uitbreiding. Niet elke tuinder uit de Broekstraat was gelukkig met deze keuze. Je eigen vertrouwde plekje moeten verlaten is niet prettig maar met het vooruitzicht op verbetering hebben de meeste tuinders van het eerste uur gekozen om in het nieuwe project in de Dijkstraat te stappen”, stelt Pia de Monie tevreden vast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen