Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Alaphilippe profiteert van vallende Yates en daalt naar zege in eerste Pyreneeënrit Tour, Thomas blijft leider

Tour de FranceJulian Alaphilippe heeft de eerste Pyreneeënrit van de 105de Tour de France naar zijn hand gezet. De Fransman van Quick.Step Floors schoof mee met de vroege vlucht en profiteerde in de slotfase van een valpartij van Adam Yates. Daarnaast weinig animo in de groep der favorieten. Geraint Thomas mag zo ook morgen de gele leiderstrui aantrekken. 

10 reacties

  • eric maier

    6 jaar geleden
    Werner - ja omdat het een Fransman is Volgende keer moeten ze de Tour maar rijden met alleen Fransen in Franse ploegen... het internationale peleton zou eens een jaar of 2-3 de boel moeten negeren zodat Preuhomme weet dat hij toch geen zonnekoning is maar gewoon een Franse sukkel die aan koersvervalsing doet.
  • Werner Gielis

    6 jaar geleden
    waarom mag Demare nog starten hij kwam toch meer dan de toegelaten 7% tijd binnen na de winnaar, of is dit om dat het om een Fransman gaat die misschien nog een sprint kan winnen
  • Berthie Gijsen

    6 jaar geleden
    De klassementsrenners slapen rustig verder in hun wandeltocht.De afstanden van de ritten moeten veel korter worden.Dan wordt de toer interessant.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    6 jaar geleden
    Yates is gevallen omdat hij de hete adem van allaphilippe in zijn nek voelde ,hij heeft dan ook het risico genomen met voor hem nadelige gevolgen,allaphilippe heeft de rit geanimeerd en is de verdiende winnaar. Voor gilbert hoop dat het niet te erg is en dat voort kunt maar ik was wel behoorlijk geschrokken .
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Dat de boeren ontevreden zijn kan ik snappen. Maar ga protesteren bij die mensen die je benadelen. Die renners gaan het niet oplossen. Gilbert een doodsmak gemaakt, gelukkig kan hij het nog navertellen. En wachten op een aanval van de favorieten lijkt meer en meer wachten op Godot.