Homokoppel opgewacht en zwaar toegetakeld bij extreem geval van gaybashing

© if

Een Gents homokoppel is maandag tussen 16 en 17 uur het slachtoffer geworden van een extreem geval van gaybashing. De twee mannen werden op de Scandinaviëstraat in elkaar geslagen door buurtbewoners, die zich verstopt hadden in de buurt van de wagen van het homokoppel.

Cédric Maes

Het getrouwde homokoppel woont al geruime tijd in een flatgebouw op de Scandinaviëstraat, maar wordt al maanden getreiterd door buren die hun geaardheid niet aanvaarden. Anderhalve maand geleden kreeg een van hen al klappen, en moest hij dagenlang met een blauw oog naar het werk.

Maandagnamiddag tussen 16 en 17 uur ging het geweld echter nog een stap verder. Beide mannen wandelenden naar hun geparkeerde wagen, toen ze plots aangevallen werden door een koppel dat zich verstopt had in de buurt van de wagen van het homokoppel.

© if

Beide slachtoffers zijn er erg aan toe, vertelt een vriend van hen. “Ze zijn afgevoerd naar het AZ Sint-Lucas”, klinkt het. “Een van hen bloedde heel hevig, en ze moesten nakijken of hij geen schedelbreuk had opgelopen door de zware klappen op zijn hoofd.” Ook zijn echtgenoot werd tegen de grond gewerkt en moest voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de feiten en spoort de daders op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen