Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ongewoon warm klimaat tot 2022: krijgen we een nog warmere periode bovenop de globale opwarming?

Wetenschappers hebben gebruik gemaakt van een nieuw klimaatmodel om te voorspellen dat de jaren 2018 tot 2022 "abnormaal warm zullen worden met een grotere kans op extreme temperaturen". 

105 reacties

  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Gouden tijden op komst voor airco producenten.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Ok het heeft een dikke maand wat te weinig geregend maar warmte??? In 2018 hebben we hooguit 3 zwoele avonden gehad en 1 nacht dat het maar afgekoeld heeft tot 20 graden, de andere nachten was het ronduit te koud voor de tijd van het jaar. Ik ben elke dag wel degelijk buiten geweest, vooral in Limburg en heb sinds 1 mei 10.000 fietskilometers en kan me geen dag met extreme temperaturen herinneren.
  • Paul Wauters

    6 jaar geleden
    Alle mogelijke scenario 's zijn de revue al gepasseerd zodat er toch één " wetenschapper " het bij het juiste eind zal hebben . Inderdaad dat ze eerst proberen van het weer een week op voorhand juist te voorspellen alvorens zulke straffe uitspraken te doen .
  • eric maier

    6 jaar geleden
    de Lobby industrie is voor de multinationals weeral bezig het zaakje te ontkrachten. De indruk geven dat er vooral een warmere cyclus bezig is, en niet zozeer het gevolg van klimaatveranderingen. money rules heet dat.
  • hannes leo

    6 jaar geleden
    Langdurige warmere-, koudere- drogere- of natte periodes zijn er altijd al geweest. En dat een opwarming van de aarde al lang bezig is, is terug te vinden in fotografische opnames van gletsjers. Zo zijn de gletsjers in de Alpen al zeker 1,5 eeuw aan het inkrimpen. Voor hetzelfde geld zaten wij in een afkoelingsproces van de aarde met lagere temperaturen. Er zijn ook factoren in het spel die zich afspelen los van hetgeen zich afspeelt op onze aarde.