Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Facebook

Vliegtuig moet noodlanding maken op Kreta wegens bommelding

NoodlandingEen toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor heeft vanavond een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Chania, op het Griekse eiland Kreta. Oorzaak was een bommelding, laat de politie weten.

0 reacties

  1. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    9

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    108

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”