© REUTERS

Dries Mertens rondt sensationele comeback Napoli af in Italiaanse topper

Napoli heeft een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 zege in de Italiaanse topper tegen Milan. Invaller Dries Mertens scoorde het winnende doelpunt.

wic, vtvn

Nochtans zag het er lange tijd niet goed uit voor de Partenopei. Al na een kwartier was het op achtervolgen aangewezen door een prachtige actie van de Milanezen en dito goal van Giacomo Bonaventura. Vlak na rust zag het er helemaal slecht uit toen Davide Calabria vanuit een scherpe hoek de 0-2 binnen trapte.

Enkele minuten later scoorde Piotr Zielinski echter de aansluitingstreffer, en de middenvelder zou dat kunstje halfweg de tweede helft nog eens overdoen. De Pool nam een afgeweerde hoekschop knap op de slof. Trainer Ancelotti had Dries Mertens op dat moment net het veld ingestuurd.

En de Belg sloeg gensters. Het Stadio San Paolo ging sowieso al uit zijn dak toen de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam en kraaide helemaal van de pret toen Mertens de sensationele comeback afrondde. De Rode Duivel tikte een voorzet van Allan vanuit een scherpe hoek binnen.

Door de zege telt Napoli net zoals Juventus zes op zes. Milan zag zijn eerste wedstrijd tegen Genoa uitgesteld en blijft achter met nul punten.