"Ons slikgedrag behoort tot de Europese top en daarnaast worden nieuwe geneesmiddelen die op de markt komen, steeds duurder", zegt Kamerlid Karin Jiroflée.
Volledig scherm
"Ons slikgedrag behoort tot de Europese top en daarnaast worden nieuwe geneesmiddelen die op de markt komen, steeds duurder", zegt Kamerlid Karin Jiroflée. © Photonews

"Geneesmiddelen zijn te duur": sp.a komt met 'pillenplan' voor efficiënter beleid

BInnenlandOppositiepartij sp.a stelt vandaag haar 'pillenplan' voor, een nieuwe aanpak om geneesmiddelen beter, betaalbaarder en effectiever te maken. Daarnaast moet de overconsumptie van medicijnen worden tegengegaan. "Het huidige geneesmiddelenbeleid botst op zijn grenzen", luidt het.

43 reacties

  • marc van cauwenberge

    6 jaar geleden
    Ja Spa het zijn verkiezingen zekers , ze zijn daar met hun valse beloftes en leugens hé jiroflee ? Ken u niet nooit van gehoord ?
  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    Waarom kom de SPA altijd met zo’n plannen als ze in de oppositie zit? Omdat ze het zelf nooit heeft waargemaakt toen ze decennialang in de regeringen zat. Hahahahaha
  • rafael nuyts

    6 jaar geleden
    ja en dan zijn er die dierentuinen kopen en voetbal vliegjes kopen. mijn vrouw alle dagen een pijltje van 172 euro . pet geluk ben ik goed verzekerd. maar als ik die zijne kop zie in de pers krijg ik buikpijn. Rafael nuts lummen
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Er is duidelijk veel werk te doen in die sector , het is toch niet normaal dat medicijnen die hier geproduceerd worden goedkoper zijn in het buitenland.
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Eergisteren gelezen in deze krant, ons land behoort bij de goedkoopste landen wat betreft de prijs van medicijnen en in het geheel wat de stijging van de sociale zekerheid betreft. Waar blijven die linksen het halen?