Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Didier Verbaere

Groen klaagt boskap aan in nieuwe virtual reality campagne

Groen klaagt aan dat er steeds meer eeuwenoude en beschermde bossen worden gekapt. In eerste helft van dit jaar werden er door Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) maar liefst 58 kapvergunningen afgeleverd. De betonstop die eraan komt, lijkt het tempo nog op te drijven. Groen start daarom als eerste politieke partij met een virtual reality campagne.

13 reacties

  • Bart Stroker

    6 jaar geleden
    Ik bezit een bouwgrond gelegen te Kampenhout. Wegens klacht van de gebuur van overhangende bomen heb ik een kapvergunning aangevraagd op de gemeente. Deze werd geweigerd,maar het antwoord was wel : "U dient de grond wel als goede huisvader te onderhouden" Tjonge,en dan lees je zo een artikel van kapvergunningen
  • Gilles Standaert

    6 jaar geleden
    Deze partij pleit voor open grenzen. meer mensen, meer plaats nodig. Maar bomen mogen niet gekapt worden, ze spreken zichzelf dus zwaar tegen. Vandaar dat bijna niemand hen serieus neemt. Zij schaden de natuur meer met hun beleid dan ze zelf doorhebben.
  • Ward Broeckx

    6 jaar geleden
    Hier word alle natuurgebieden in snel tempo gekapt door Groen Natuurpunt . Ze huren zelfs zware machines in om het tempo van der vernielingen op te voeren. Wat overblijft is een desolaat en kaal landschap afgemaakt met prikkeldraad.
  • Guy Rimez

    6 jaar geleden
    Wat wil je De uitheemse worden door Natuurpunt gekapt de inheemse kunnen niet tegen de droogte en gaan dus kapot De partij zou zich wat beter moeten informeren
  • René Van den Bulck

    6 jaar geleden
    Het duurt 60 tot 120 jaar vooraleer een bos optimaal functionneert. Bestaande bossen omkappen om elders nieuwe aan te planten zal dus niet veel helpen. Gelezen in een boek van Peter Wohlleben.