Natasha Ednan-Laperouse.
Volledig scherm
Natasha Ednan-Laperouse. © Facebook

Dochter van miljonair sterft na allergische reactie op vliegtuig: "De pijn is onbeschrijflijk"

VoedselallergieDe dochter van een Britse miljonair is overleden nadat ze op een vlucht van Londen naar Nice een allergische reactie gekregen heeft. Natasha Ednan-Laperouse had een broodje met artisjokken, olijven en tapenade gekocht in een winkel op de luchthaven van Heathrow. Ze checkte haar voedsel telkens grondig op de aanwezigheid van allergenen, maar deze keer besefte ze niet dat het dekselse sesamzaad in het broodje zelf gebakken was. Met het blote oog was dus niets zichtbaar. Haar vader, die speelgoedketen WOW Toys uit de grond stampte, eist nu antwoorden.

27 reacties

  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Het beste is uw eigen eten mee te nemen als men een voedselallergie heeft.
  • Daisy Verhofstadt

    6 jaar geleden
    overdosis adrenaline? 2 X epipen + 1 X rechtstreeks in hart? Wat als de allergie niet zo erg was als gedacht, maar dat ze is beginnen hyperventileren door paniekreactie op de (misschien lichte) allergische tekenen? Ik heb thuis ook een allergisch kind en zal geen epipen toedienen voor lichte symptomen zoals zoals rode bultjes op de huid. Wanneer de ademhaling in gedrang komt, dien je epipen toe. Sterkte aan de familie... Met voedselallergie ben je nooit op je gemak.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Als ik weet dat ik een heel erge allergische reactie kan krijgen, dan zou ik het niet riskeren om op het vliegtuig iets te eten, dan nam ik mijn eigen boterhammekes mee.
  • Toon Schouteden

    6 jaar geleden
    Als je versbereid voedsel koopt en je bent allergisch voor bepaalde stoffen, moet je voor je eigen veiligheid altijd vragen of er iets van gebruikt is in het eindproduct.
  • Bart Boenen

    6 jaar geleden
    Ik mag er niet aan denken mijn kind zo te verliezen of eender hoe. RIP en sterkte!