Donald Trump (L) en Justin Trudeau (R).
Volledig scherm
Donald Trump (L) en Justin Trudeau (R). © AP

NAFTA is verleden tijd, USMCA is de toekomst: dit is wat er in het nieuw handelsakkoord staat

Gisterenavond werd er, na maandenlang onderhandelen over het handelsakkoord NAFTA, toch een akkoord bereikt tussen de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Dat werd omgedoopt tot USMCA. Maar verandert er eigenlijk wel iets behalve de naam? We lijsten de belangrijkste kenmerken van het nieuwe handelsakkoord op.

7 reacties

  • Marie Vanakker

    6 jaar geleden
    Net hetzelfde akkoord met een kleine wijziging over de zuivel markt . Hij zou alles hebben ondertekent om met wat goed nieuws over de brug te komen . De rees voor de tussentijdse verkiezingen zit er strak in .
  • Katrien Weyn

    6 jaar geleden
    Dit is hoe een goede leider eruit ziet. Hij stapt uit de rampzalige deals door corrupte voorgangers gemaakt die het land zware schade toebrachten, maar de globalistische agenda dienden. Trump komt op voor zijn eigen bevolking en maakt nieuwe, faire deals. Hadden wij maar zo iemand....
  • Wesley Gevaert

    6 jaar geleden
    De Canadezen gaan die producten toch niet kopen. Waarom zou je duurdere en kwalitatief minder gezonde US melkproducten kopen als er gezondere en goedkopere alternatieven zijn in eigen land. Ze snappen het nog steeds niet.
  • patrick decoo

    6 jaar geleden
    President Trump verzekert zijn tweede ambts termijn
  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    Dat Trudeau geen partij is voor Trump hoeft niet te verwonderen. De Canadese boeren zullen het straks geweten hebben. Maar een progressief heeft geen boeren nodig natuurlijk, hun melk wordt in een fabriek gemaakt.