Minister Marie Christine Marghem.
Volledig scherm
Minister Marie Christine Marghem. © Photo News

Regering laat aansprakelijkheid Electrabel onderzoeken om verbruikers eventueel te compenseren

De federale regering laat de energiewaakhond CREG onderzoeken in welke mate de onbeschikbaarheid van kerncentrales in ons land de energieprijzen naar omhoog duwt. Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) laat intussen juridisch uitzoeken of Electrabel in dat geval aansprakelijk gesteld kan worden en de verbruikers kan compenseren. Dat heeft premier Charles Michel gezegd na afloop van de ministerraad. 

40 reacties

  • René Verhoeven

    6 jaar geleden
    En door de btw naar 6% te brengen zal er plots elektriciteit genoeg zijn misschien Patrick Martens? 95% van ons verbruik is voor luxe, slechts 5% voor basis, dat is één lamp in elke ruimte en verwarming en warm water, al de rest pure luxe die we zodanig gewoon zijn dat we het als basis gaan beschouwen... elektrische poorten? rolluiken? sfeerverlichting? muziekinstallatie? tv? computers? huishoudelectro?...enz allemaal comfort en luxe toch?
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Een land dat zonder stroom zou kunnen vallen?En dat in de beschaafde wereld?De verantwoordelijkheid van deze die het voor het zeggen hebben.Dus gebuisd,nogmaals.
  • Marc Verlinde

    6 jaar geleden
    als de regering in 2025 geen nucleaire energie meer wil dan moeten we leren leven met stroomschaarste en uitval, ze hebben vergeten om een vervanger te zoeken.....nieuwe gascentrales? Electrabel weet ook dat het over 7 jaar voorbij is dus ze doen nog juist het nodige onderhoud aan deze versleten centrales.
  • Patrick Martens

    6 jaar geleden
    Dat de regerings eens begint met 6% BTW te heffen op elekriciteit ipv 21%. Energie is een basisbehoefte, geen luxe dus 6%.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    De enige aansprakelijke is de regering en haar voorgangers, die de bouw van nieuwe centrales hebben tegengehouden.