MR-schepen Alain Courtois (l.) en Brussels PS-burgemeester Philippe Close. Blijft er na zondag een PS-MR-meerderheid aan de macht in Brussel-stad?
Volledig scherm
MR-schepen Alain Courtois (l.) en Brussels PS-burgemeester Philippe Close. Blijft er na zondag een PS-MR-meerderheid aan de macht in Brussel-stad? © BELGA

VOORUITBLIK. Oppositiepartijen willen hegemonie van PS en MR doorbreken in Brussel-stad

In Brussel-stad is er bij de oppositiepartijen een grote roep naar verandering na een legislatuur onder leiding van PS en MR die gekenmerkt is door het ontslag van burgemeester Mayeur, het Samusocial-schandaal en de mislukking van het Eurostadion. Ecolo-Groen werpt zich op als de grootste uitdager, maar ook cdH-CD&V+ aast op een plaats in de meerderheid.

7 reacties

  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Wat een onbetrouwbare tronies.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Jimi Cortez, waarom blijven enkel bepaalde socialisten denken dat onder Rood bestuur beter was? 4 jaar lang is het tegendeel bewezen met dieprode schandalen over het ganse land..
  • Maurice Verstuyf

    6 jaar geleden
    Zo rot krijg je niet meer gezond in Brussel. Laat ze verder rotten en breng alles naar de gewesten. Wie in Brussel wilt blijven zal meerotten in die riool van corruptie en vriendjespolitiek en gebrek aan respect voor alle burgers.
  • Francois Troch

    6 jaar geleden
    zeeveraars, de socialisten zijn de schuld van alles, maar er is nog nooit zoveel in mijn zakken gezeten als nu , en als det bij jullie niet is ??? gesjoemel
  • daan aerts

    6 jaar geleden
    Ze mogen breken zo veel ze willen zo lang Michel maar verdwijnt
  1. Hoe de aanleg van een zwembad tot een schokgolf leidde: “Terwijl wij zochten naar Annie, had Hans (78) ze al in mijn tuin begraven”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    Hoe de aanleg van een zwembad tot een schokgolf leidde: “Terwijl wij zochten naar Annie, had Hans (78) ze al in mijn tuin begraven”

    Vandaag wordt een zeer belangrijke dag in de zaak van Annie De Poortere (48). Nadat haar ex-man Hans D. (78) toegaf dat hij haar lichaam begroef in de tuin, volgt nu de autopsie. Wij doorploegden hun verleden, de mist die D. spuide en spraken met familie, buren en D.’s huidige partner. Zal het ooit duidelijk worden wat er op 12 november 1994 werkelijk gebeurd is? “Het was best nog wel slim, wat hij deed.”
  2. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    4

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent