VIDEO. Wim Dries dolgelukkig dat hij burgemeester blijft: “Ik dacht dat 8.000 stemmen het maximum was”

In zaal De Flèètekaer in Genk werd zondagavond volop gevierd dat Wim Dries burgemeester van Genk blijft, met bijna 12.000 voorkeurstemmen. Rond 20 uur kwam Dries zelf ook even klinken op zijn overwinning.

HDB, belga

“We zijn ontzettend tevreden met het resultaat”, zegt een geëmotioneerde Dries. “Voor jullie staat een ongelooflijk gelukkig man. We hebben het stuur in handen. Het zal met CD&V zijn of het zal niet zijn. De Genkenaren hebben ons een schitterend mandaat gegeven. Ik dacht dat 8.000 stemmen het maximum was dat ik kon halen. Ik ben dus heel gelukkig met mijn 12.000 stemmen.”

De enige vraag die nog steeds onbeantwoord blijft: blijft CD&V besturen met ProGenk van Angelo Bruno of kiest hij voor de N-VA van Zuhal Demir, die tweede eindigde? “Ik heb met Zuhal Demir gebeld en haar gefeliciteerd met haar persoonlijk resultaat. Ik heb ook met ProGenk contact gehad. Met beide partijen kunnen kunnen we een meerderheid vormen, vandaag ga ik daar niet veel meer over zeggen.”

“We hebben vanavond een eerste gesprek gehad met CD&V”, zegt Demir wel. “We hebben onze elementen voor een bestuursakkoord op tafel gelegd. We hopen dat CD&V inziet dat wij de logische partner zijn die de Genkenaar vraagt.”

Wordt vervolgd.

LEES OOK:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer