Minister Van Overtveldt kwaad over onwaarheden rond hervorming van de vennootschapsbelasting

© BELGA

“Er is totaal geen meerwaardebelasting nodig om de hervorming van de vennootschapsbelasting te financieren, integendeel.” Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) veegt CD&V-voorzitter Wouter Beke de mantel uit en ontkent dat een meerwaardebelasting was opgenomen in één van zijn voorstellen voor de hervorming van de vennootschapsbelasting.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt, die de hervorming van de vennootschapsbelasting uitdokterde, is ‘not amused’ met die bewering van CD&V. “Er is totaal geen meerwaardebelasting nodig om de hervorming van de vennootschapsbelasting te financieren, integendeel”, zegt minister Van Overtveldt op Twitter. “Zowel in het originele voorstel dat ik gedaan heb, als in de varianten, is de financiering honderd procent rond. En iedereen die iets anders beweert, kent zijn dossier niet”, klinkt het fors.

Tijdens een interview in De Tijd voert zijn partijvoorzitter Wouter Beke dan weer aan dat CD&V een meerwaardebelasting op aandelen heeft voorgesteld om de verlaging van de vennootschapsbelasting mee te financieren. Die hervorming is het stokpaardje van N-VA.

CD&V wil beide dossiers aan mekaar koppelen. “We steunen die hervorming, want door de verlaging van het algemene tarief zullen de kmo’s minder hoeven te betalen. Maar wie lasten verlaagt, moet ook elders geld zoeken om die lastenverlaging te financieren. Met enkel het schrappen van de bestaande aftrekken komen we er niet. Daarom hebben we voorgesteld om een meerwaardebelasting op aandelen in te voeren”, aldus Beke.

Premier Charles Michel geeft voorlopig nog de prioriteit aan bilaterale contacten met de verschillende partijen in zijn zoektocht naar een akkoord over de begroting en een reeks hervormingen. De tijd begint langzaam te dringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen