Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

Nieuwe fabriek zet robots in … om robots te bouwen

In een nieuwe Chinese vestiging van robotbouwer ABB gaan de werknemers vervangen worden door robots. Het is de eerste keer dat een robotbouwer zelf robots inzet in de productielijn.

18 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    goede zaak ..
  • Willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    de mensheid nog meer naar de verdoemenis katapulteren !!!!!!!!!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als we ons best doen. Ons wat gedragen. En ons nuttig maken om ze eens op te blinken en eens te smeren. Dan houden ze misschien nog wat mensen over als huisdier.
  • Stefan Vantstraat

    6 jaar geleden
    Tja... die staken tenminste niet.
  • sylvia nuyts

    6 jaar geleden
    Weer geen werkgelegenheid!
  1. Schade klimaatverandering loopt volgens onderzoek in de biljoenen (en dat bedrag dreigt nog verder explosief te stijgen)
    11

    Schade klimaatver­an­de­ring loopt volgens onderzoek in de biljoenen (en dat bedrag dreigt nog verder explosief te stijgen)

    De gevolgen van klimaatverandering gaan de wereldeconomie biljoenen dollars per jaar kosten, becijferen onderzoekers van het Potsdam-Instituut voor Klimaateffectenonderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature’. Een deel van de hogere kosten door extreem weer, gezondheidsschade, lagere landbouwopbrengsten en verminderde productiviteit is nu al onvermijdelijk. Als de wereld de opwarming verder laat oplopen, kan de schadepost volgens de wetenschappers nog explosief stijgen.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.