De Britse minister van Financiën Philip Hammond.
Volledig scherm
De Britse minister van Financiën Philip Hammond. © AFP

Britten introduceren digitaks voor techreuzen als Google en Facebook: 450 miljoen euro

Het Verenigd Koninkrijk komt als een van de eerste ontwikkelde landen ter wereld met een nieuwe belasting op digitale diensten. De digitaks geldt alleen voor techreuzen van het formaat van Facebook en Google. De maatregel werd aangekondigd door de Britse minister van Financiën Philip Hammond.

9 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    google bied nu zijn diensten gratis aan aan de gebruikers. Indien zij in elk land moeten gaan betalen zal dat ook snel gedaan zijn. En hoe gaat men dit berekenen? Of op wat? Lijkt mij gewoon weer een belasting omdat men in het VK snel geld nodig gaat hebben om hun brexit te kunnen bekostigen.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    je moet hier wel kopieertaks betalen op harde schijven om je eigen gemaakte foto's te mogen opslaan ...
  • David Schild

    6 jaar geleden
    Tot Google en Facebook zich terugtrekken uit de VK omdat de kosten te hoog worden, op den duur zullen ze hun winst moeten afwegen tegenover die belasting als die marge te klein is zullen ze naar een ander land verhuizen.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Goed plan, kan België nog veel van leren!
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Waarom niet? Facebook en andere sociale media zijn eigenlijk nutteloos en bron van "fake news" voor de gebruiker. Enkel reclamejongens en verkopers slaan er munt uit. Laat ze er dus ook maar taksen op betalen.