AP
Volledig scherm
© AP

Wereldkampioene na fenomenale oefening! Nina Derwael schrijft Belgische turngeschiedenis met goud aan brug met ongelijke leggers: “Ik zit op een roze wolk”

Meer sportZe heeft het geflikt. Nina Derwael (18) maakte in de finale van de brug met ongelijke leggers haar favorietenrol waar en veroverde met overmacht de gouden medaille op het WK turnen. Ze is daarmee de eerste Belgische gymnaste die zich tot wereldkampioene kroont. Historische prestatie.

145 reacties

  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Prachtig en elegant in iets dat super moeilijk is. Jammer dat ze op de balk een medaille mist daar waar iemand die geen enkels sprong waarbij de benen een volledige spreidstand moeten maken nooit verder komt dan 120 graden , was deze Europeaans ze had zelfs geen medailles. Het zwaarte punt van Nina ligt veel hoger dan bij de anderen met als gevolg dat ze meer evenwichtsproblemen kan hebben en door haar lengte is iedere onvolmaaktheid uitvergroot.
  • Maurice Berden

    5 jaar geleden
    Europees en Wereldkampioen, dit is wereldprestatie van een eerlijk, hardwerkend "supermeisje". Hier zijn geen superlatieven genoeg voor !
  • André Ducournau

    5 jaar geleden
    Proficiat aan Nina, haar ouders en trainer. Ondanks het gebrek aan steun op alle vlakken van de overheid haalde ze de wereldtop.
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Nina brengt, na al de spierbundels en mini springveren, terug elegantie in deze moeilijke sport. Dit is een plezier om naar te kijken!
  • Guido Verhoeven

    5 jaar geleden
    Proficiat, zonder meer TOP! Simpel de beste - enig en uniek in België.