Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Directie en vakbonden bpost zitten samen, maar staking voorlopig niet afgeblazen

Staking bpostEr komt dan toch nog overleg tussen de directie en de vakbonden bij bpost. Topman Koen Van Gerven heeft de sociale partners uitgenodigd om maandagvoormiddag “een open en constructief gesprek” te houden, meldt het bedrijf. De bonden, die met een meerdaagse staking dreigen, zijn op de uitnodiging ingegaan.

7 reacties

  • josé De Mulder

    5 jaar geleden
    Ik heb ook 42 jaar voor Bpost op straat gelopen .Er worden zoveel aanwervingen als mogelijk gedaan, maar het verschil met pakweg 20 jaar geleden is het grote verloop.Als men de kans krijgt elders meer te verdienen wacht men niet langer en is men weg .Het is geweten dat het gebied rond de luchthaven het zeer moeilijk heeft om geschikte mensen te vinden.Een goed draaiende economie heeft volk nodig
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Inderdaad mijnheer Bosmans, Bpost maakt winst. En dat is goed nieuws voor de belastingbetalers, want Bpost is voor 51% eigendom van de Staat. En dus vloeit de helft van de winst terug naar de staatskas. En mijnheer Ollevier: uw bewering wordt tegengesproken door de jaarrekening: bij Bpost wordt er wél aangeworven.
  • josé De Mulder

    5 jaar geleden
    Mr Bosmans wat dan te denken van Johny Thijs die ongeveer het dubbele verdiende en bedankte toen men hem nog 650 000 euro wilde betalen.Thijs mocht je rekenen tot de rode strekking en die door de vakbonden geen strobreed in de weg is gelegd .Bpost moet de krantenuitreiking laten vallen ,reclamezendingen bundelen in een uitreiking 1x per week. Met het personeel dat vrijkomt als de kranten wegvallen een performante pakjesdienst uitbouwen.
  • Henri Bosmans

    5 jaar geleden
    Jan Peeters, Bpost maakt jaarlijks nog altijd 400 miljoen winst, ondanks graaier en zakkenvuller Koen V. Alleen hebben ze problemen om personeel te vinden tengevolge van de hoge werkdruk en te lage lonen.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Eén dag geen mensen gekloot, is één dag niet geleefd zegt men bij de vakbond.