ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Belgen schatten kans op woninginbraak niet groot in

Vier op de 10 Belgen schat de kans klein dat ze het komende jaar slachtoffer worden van een woninginbraak. Slechts 4 procent schat de kans dat dit hen zal overkomen groot in. Mensen die nog nooit in aanraking kwamen met een woninginbraak, zeggen zelfs in 44 procent van de gevallen dat de kans op een inbraak bij hen klein is. Dat blijkt uit een onderzoek van iVOX in opdracht van het Inbraakpreventieplatform.

17 reacties

  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Inbrekers komen nooit met goede bedoelingen en soms gaan ze enorm driest te werk als ze niet binnen geraken of onvoldoende vinden. Er moet dringend een wet komen dat ge uw eigendom en jezelf zonder problemen mag beschermen tegen agressieve inbrekers.
  • Francis smet

    6 jaar geleden
    Is mij al opgevallen dat ondanks alle goede bedoelingen en het plaatsen van inbraakbeveiliging dat als ze willen binnen zijn, dat ze binnen raken. Soms begrijp je niet langs waar ze komen, of hoe ze een beveiligde schuifraam kunnen opmaken terwijl ze zowel boven als onderaan vergrendeld is en is verbonden met alarm. Het zijn vakmannen op hun gebied.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Er zijn gebouwen waar men de deuren blokkeren En enkel openen voor buren 1zware brand die mensen kunnen niet uit Enkel omdat overheid eigenaar is met prutsvoordeuren dus bewoners extra deur plaatsen Die bijna niet open kan Zeker niet als bewoners thuis zijn!!
  • Ben Strauven

    6 jaar geleden
    De kans is heel groot met al het gespuis dat naar hier komt en de bijgaande straffeloosheid. Enige je kan doen is je bewapenen en grote honden in huis nemen
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Verkopers van ramen beweren dat hun produkt het veiligst is, de verzekeringsmaatschappijen dekken u tegen inbraak, maar preventie moet komen van de politie enkel op aanvraag. Dat ze eens samenwerken en bij iedereen eens langs gaan zonder kosten met raad, zal al veel beter zijn.