© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne enthousiast richting Brazilië: "Erg cool om daar te racen"

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om op het circuit van Interlagos te racen. Na zijn puntenfinish in Mexico hoopt Vandoorne om ook in Brazilië een goede prestatie neer te zetten.

F1journaal.be

"Vorig jaar had ik in Brazilië een erg korte race aangezien ik tijdens de eerste ronde betrokken geraakte bij een incident waardoor ik moest opgeven," blikt Vandoorne eerst terug op vorig jaar. "Ik hoop dan ook voor Fernando en mij dat dit scenario zich komend weekend niet zal herhalen."

"Op basis van de tijd die ik reeds op het circuit heb doorgebracht vond ik het een zeer cool circuit. Ik begrijp dan ook waarom zoveel rijders uit het verleden dit één van de beste circuits ter wereld vinden. Het is een snel en vloeiend circuit en je kan echt aanvallen in de bochten."

Tijdens de vorige race in Mexico finishte Vandoorne als achtste en behaalde hij zo belangrijke punten voor McLaren, iets dat het team een mentale boost gaf.

"De punten in Mexico waren een grote boost voor het team. Fernando en ikzelf zullen ook in Brazilië een solide prestatie nastreven. We zullen zoals gewoonlijk erg hard werken aan onze voorbereiding en onze strategie om zo voor de ogen van de Braziliaanse fans het best mogelijke resultaat te behalen," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer