iStock
Volledig scherm
© iStock

Vlaamse kleuters bewegen te weinig: dit kunnen ouders doen

Vlaamse kleuters bewegen te weinig en kijken te veel naar een tv of tablet. Negen op de tien halen de internationale richtlijnen niet, zo blijkt uit onderzoek van de UGent. Kleuters zouden maar een uur per dag achter een scherm mogen zitten en drie uur moeten bewegen, maar dat halen ze niet.

10 reacties

  • Cor Vermonden

    5 jaar geleden
    Crevits blundert keer op keer maar blijft maar doorgraaien zolang het nog kan.
  • Yves De Groote

    5 jaar geleden
    Let wel deze studie werd uitgevoerd op basis van kleuters... Het Vlaamse onderwijs telt er al 252.353. Dit betekent dat een groep van 0.23% kleuters werd bestudeerd. Gewoonlijk wordt er dan rekening gehouden met een foutenmarge van 2 tot 4%. Kortom het is weer zo een studie die enkel dient om wat subsidiegeld binnen te brengen maar eigenlijk weinig wetenschappelijke waarde heeft. O ja, en het onderwijs moet het weer eens oplossen.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    En hoeveel ouders bewegen te weinig en hebben overgewicht? Zelf het goede voorbeeld kan geen kwaad! Getekend door een mama die drie keer in de week sport en een BMI van 21 heeft!
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het vroegere West-Europa is zichzelf aan het decimeren door te weinig te bewegen. Het probleem is dat er bij de inrichtende machten en een belangrijk deel van het lerarenkorps een serieuze vijandigheid bestaat tegenover lichamelijk fysiek en dynamisme omdat velen zelf een beschamend passief leven leiden. Ook het aantal uren lichamelijke opvoeding in het onderwijs is beschamend laag.
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Het onderzoek heeft duidelijk niet plaats gevonden in de klas zelf. De kleuters van nu zitten amper nog een half uurtje op een stoel, meestal 's morgens bij de kalenders. Nadien lopen ze praktisch de ganse dag rond in de klas. Probeer maar eens als juf om ze lange tijd op een stoeltje te laten zitten...