Huis onbewoonbaar na schouwbrand, brandweer redt nog vijftien puppy’s

© ss

Een huis in de Grote Kouterstraat in Vrasene is onbewoonbaar verklaard na een uitslaande schouwbrand. Die vernielde de volledige bovenverdieping. De bewoners konden op tijd vluchten. De brandweer redde nog vijftien puppy’s uit de brand.

Bert Foubert

Het was de moeder die kort voor 1.30 uur de brand opmerkte. De vrouw was kuchend wakker geworden door de rook die in huis hing. “Ik vluchtte samen met haar naar buiten”, vertelt de zoon des huizes. “Vanop straat zagen we grote vlammen uit het dak van ons huis komen. Het vuur woedde ongemeen hevig, er was niets tegen te beginnen.”

Meteen kwamen er brandweerploegen van Melsele, Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas ter plaatse. Die probeerden het vuur eerst nog van binnenuit te blussen maar dat bleek al snel te gevaarlijk. “Op een bepaald moment dreigde het plafond in te storten”, zegt officier Jan Van Mieghem, postoverste van de brandweer van Sint-Gillis-Waas.

“We konden niets anders doen dan de aftocht te blazen en aan de buitenkant verder te blussen. De bewoners waren op dat moment gelukkig al in veiligheid. Via de achterdeur konden we ook nog vijftien puppy’s redden. De dieren werden in dekens gewikkeld en overgebracht naar een garage.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen