Victoria's Secret Angels op de catwalk tijdens een modeshow in New York.
Volledig scherm
Victoria's Secret Angels op de catwalk tijdens een modeshow in New York. © EPA

Baas Victoria’s Secret door stof na opmerking over transgenders

De marketingbaas van lingeriemerk Victoria’s Secret heeft zijn excuses aangeboden voor opmerkingen die hij deze week maakte over transgendermodellen. Die horen volgens hem niet thuis in de bekende catwalkshow van het merk, omdat het evenement een wereld vol ‘fantasie’ moet voorstellen. Na een storm van kritiek op sociale media komt hij daar nu op terug.

5 reacties

  • Jil Heirman

    5 jaar geleden
    Vrouw zijn kun je niet faken, want daar is niet één bepaalde richtlijn voor, elke vrouw is anders. Dat sommige mannen zich menen te “voelen zoals” een vrouw is derhalve gewoon niet mogelijk. En het is al te gek dat je tegenwoordig verplicht bent mensen hun waanideeën te valideren.
  • Kathe Lebbad

    5 jaar geleden
    TV special in 2000....wordt wakker man... We zijn in 2018 en ervan overtuigd dat we klaar zijn voor meer diversiteit in de mode wereld... Ook bij Victoria's Secret..!
  • Manou Stevens

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig mag je zelfs niet meer zeggen wat je denkt. Alles moet “politiek en maatschappelijk correct zijn”. Ook dit is censuur. En discriminatie. De zogenaamde “Positieve discriminatie”. Ik heb hoegenaamd niks tegen mensen die niet in het meest standaard hokje passen, integendeel, chapeau dat ze ervoor uitkomen wie ze écht zijn. Maar soms je wel beseffen dat er gevolgen zijn aan de beslissingen die je neemt. Je kan niet verwachten dat iedereen zich hier zomaar in kan vinden.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Waarom "door het stof" om gebruik te maken van zijn Vrijheid van Meningsuiting" ?
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Hij moet maar leren dat alleen politiek correcte meningen positief worden onthaald. Eigen mening houdt men beter voor zichzelf.