© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

VIDEO. Furieuze Verstappen gaat collega bijna te lijf na botsing die hem zege kost

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs Formule 1 van Brazilië gewonnen en zo zijn team Mercedes het constructeurskampioenschap geschonken. De Brit won nadat Max Verstappen, die een hele poos op kop reed, door achterligger Esteban Ocon van de baan werd gereden. De furieuze Nederlander werd uiteindelijk nog tweede, voor Kimi Räikkönen. Stoffel Vandoorne reed voor de tweede keer op rij een heel sterke race, maar daar waren dit keer geen punten aan verbonden: de Rumbekenaar werd veertiende.

svar

Verstappen leek in de 20e en voorlaatste GP van het seizoen naar de zege op weg, maar moest de leiding afstaan na een aanrijding met de gedubbelde Fransman Esteban Ocon (Racing Point Force India). Voor Hamilton was het daarna een koud kunstje om zijn 72e Grand Prix-zege te pakken, zijn tiende dit seizoen. Daarmee hielp hij Mercedes aan een vijfde opeenvolgende wereldtitel bij de constructeurs.

Verstappen was na afloop van de race logischerwijze furieus. Toen hij in het wagenpark na de race Ocon tegenkwam, liep dat ook bijna fout af: Verstappen duwde zijn Franse collega meermaals.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer