In 11 Europese landen zitten populistische partijen in de regering, zoals in Italië waar Matteo Salvini van de Lega de ministerpost van Binnenlandse Zaken bekleedt. Hij ligt geregeld in de clinch met de Europese Unie.
Volledig scherm
In 11 Europese landen zitten populistische partijen in de regering, zoals in Italië waar Matteo Salvini van de Lega de ministerpost van Binnenlandse Zaken bekleedt. Hij ligt geregeld in de clinch met de Europese Unie. © Photo News

“1 op 4 Europeanen stemt op populistische partij”

BuitenlandPopulistische partijen hebben hun aanhang de jongste 20 jaar verdriedubbeld in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Britse krant The Guardian publiceerde. Momenteel zou 1 op de 4 Europeanen populistische stemmen. In 11 landen zitten populistische partijen al in de regering.

23 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Na 26 mei zal blijken dan het beduidend meer is dan die schrale, beweerdelijk amper 25 % . Velen zijn de bemoeizieke, eigengereide, bureaucratische bedilzucht, dat open grenzen wanbeleid en het politiek profitariaat immers kotsbeu. "Populist" is inmiddels van denigrerend stigma, uit de Linker duim gezogen van main stream propogandisten, gepromoveerd tot trots gedragen geuzennaam,"Ik ben Populist en daar ben ik fier op !"
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Als men ziet wat Europa aangericht heeft de laatste jaren is het niet meer dan normaal dat mensen uiterst rechts kiezen ,men durft het woord zelfs niet gebruiken . Eigen schuld dikke bult.
  • marcus bastiaensens

    5 jaar geleden
    Ieder mens zet zichzelf en zijn familie op de eerste plaats. Als hij overschot heeft deelt hij tot hij niet meer kan. Dus populisme bestaat niet. Alleen menselijke reacties tegen foute beslissingen van eigenbelang dienende politiekers.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De grote vraag is : wie is er nog bekwaam om te besturen ? Ik zie het bekwaamheidspeil alleen maar zakken.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Wees maar gerust dat dat aantal nog blijft groeien.