Minister De Block vroeg een signaal van de voetbalclubs, maar heeft het naar eigen zeggen niet gekregen.
Volledig scherm
Minister De Block vroeg een signaal van de voetbalclubs, maar heeft het naar eigen zeggen niet gekregen. © BELGA

ACV Sporta neemt De Block op de korrel: "Minister gaat in tegen gemaakte afspraken en miskent sociaal overleg”

ACV Sporta neemt minister van Sociale Zaken Maggie De Block op de korrel. De manier waarop de Open Vld-minister heeft aangekondigd dat ze de sociale voordelen van clubs en spelers wil aanpakken, is niet naar de zin van de spelersvakbond. De organisatie verwijt De Block dat ze "ingaat tegen gemaakte afspraken".

22 reacties

  • Jurgen Vermaut

    5 jaar geleden
    Zoals in 2002 afgesproken... We zijn 2018! Nee hier moet nu een eind aan komen. Heffingen zijn er voor iedereen, lasten zijn er voor iedereen, dus moeten ze op een eerlijke manier gedragen worden door iedereen. Het top voetbalwereldje mag eens serieus tegen het licht gehouden worden. Waar teveel geld vloeit is corruptie nu éénmaal altijd aanwezig.
  • frank hemmeryckx

    5 jaar geleden
    Alleen de spelers belasten zo als een gewone burger belast wordt. Het zal al een groot pak geld opbrengen voor de staatskas.Doen !!!!!!!!
  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Eindelijk komt er schot in
  • Eugene Peeters

    5 jaar geleden
    Er zijn geen afspraken te maken. de sociale wetgeving is er voor iedereen. Profiteurs zijn er al genoeg!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Zoals iedereen in onze huidige regeringen denkt De Block dat ZIJ beslist en dat de sociale partners daarna vrij mogen palaveren waarop de genomen beslissing NIET verandert. PS: Misschien de uittredingsvergoeding voor parlementsleden ook ineens aanpassen. Van die kant hoor ik ook geen signaal.