De Hongaarse premier Viktor Orban
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban © EPA

Persvrijheid Hongarije nog meer bedreigd door sterkere controle op regeringstrouwe media

De regeringstrouwe private media in Hongarije zullen onder nog sterkere staatscontrole te staan komen. Concreet worden 500 mediabedrijven samengevoegd in een holding, die hun kranten, tijdschriften en televisiekanalen centraal zal coördineren.

6 reacties

  • André Ducournau

    5 jaar geleden
    De grote held van vele Europeanen is in sneltempo van zijn land terug een totalitaire staat aan het maken. Binnenkort is Hongarije er slechter aan toe dan in communistische tijden, maar dat moet allemaal kunnen zo lang ze niet solidair hoeven te zijn met oorlogsslachtoffers. Merkwaardig hoeveel vrijheid mensen opofferen uit angst.
  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    Hier is het juist omgekeerd. Sterke controle door de linkse partijen wat er in de media (artikels en commentaren) komt maar vooral in Wallonië waar de pers vrijheid uitsluitend bepaald wordt door de PS (Di Rupo). Van onpartijdigheid gesproken ..Bah!
  • paul piens

    5 jaar geleden
    Hier in België willen de extreem linksen ook onze vrijheid van mening inperken en daar kraait geen haan om. Twee maten en twee gewichten, zeg ik dan
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Hongarije-Orban en VS-Trump familie zijn. Ze passen niet in het politiek correcte plaatje en moeten dus gebashed worden. Orban zou dus de persvrijheid aan banden leggen. Er zijn andere landen die laten hun journalisten vermoorden en die hebben vandaag ook een stoeltje op de G20, mogelijks zelfs de opdrachtgever zelf. Wat is nu het ergste?
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Dus , als ik het goed begrijp, gaan ze daar het zelfde doen als in Belgie dus , de regering gaat de media controleren en alles opleggen , alleen , in Belgie wordt enkel linkse media getolereerd , en al de rest NIET getolereerd , zoals onpartijdigheid NIET getolereerd wordt . Zie dus geen probleem , maar de media natuurlijk wel , want in Hongarije moet men de vuile linkse streken niet .....