shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

“De overspelige is niet per se zijn partner beu: ontrouw kan je weer dichter bij elkaar brengen”

Weinig is zo verwoestend voor een relatie als overspel. Toch hoeft bedrog niet het einde te betekenen. Een gesprek met onderzoekster en relatietherapeute Geertje Walravens brengt duidelijkheid. “De blessure blijft een litteken. Maar met een litteken kan je leren leven en ook gelukkig zijn.”

22 reacties

  • bart vansteenkiste

    5 jaar geleden
    1 maal ontrouw altijd ontrouw (trouwens wie in het straat beeld met zijn vrouw loopt en met zijn linker oog naar zijn vrouw kijkt en met zijn rechter naar een andere vrouw aan de andere kant van het straat beeld heeft al ontrouw gepleegt ,want is het niet beter uw beide ogen te verwijderen zodat niet heel uw lichaam in de hell beland
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    As er een probleem is met jezelf en dus met de partner kan je best eerst aan jezelf werken en dan aan de relatie. Maar overspel ? Neeneen, dat is te gemakkelijk en getuigt van een egoïstische en kinderachtige persoonlijkheid. En ik geloof absoluut niet dat een relatie dat kan overleven; ja misschen overléven, maar niet meer ten volle beléven.
  • Donald Borremans

    5 jaar geleden
    "ik was op zoek naar een andere versie van mezelf" zal niet veel helpen, denk ik !
  • Hans Engelen

    5 jaar geleden
    @Francinne Declerque, u hebt de waarheid het heel fijn verwoord :))
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Wat een onwaarschijnlijke zever is dit nu toch, ofwel ben je een rondpoeper of zaadvergaarbak ofwel hou je het enigszins deftig en hou je de dierlijke driften onder controle. Er is geen tussengebied, veelwijverij of rondneukerij is een emotioneel mijnenveld dat geen enkele normale relatie verder helpt. Zelfdiscipline en zelfrespect ?