Premier Charles Michel.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. © REUTERS

Premier Michel waarschuwt dat “politiek debat” over Schengenzone onvermijdelijk is

Premier Charles Michel heeft vandaag op de Europese top in Brussel gewaarschuwd dat lidstaten die weigeren om solidair te zijn bij de hervorming van het Europese asielbeleid uiteindelijk een "politiek debat" zullen openen over het vrije verkeer binnen de Schengenzone. 

12 reacties

  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Een Shengenzone kan enkel werken wanneer de buitengrenzen dicht zijn. Geen NGO schepen die "gaan redden" en zo duizenden migranten de EU in feite binnensmokkelen. Een systeem zoals Canada of Australië moet er komen. Als de EU overeind wil blijven zullen landen zoals Spanje, Italië en Griekenland moeten toestaan dat heel de EU die grenzen bewaakt. Illegaal aankomen in een bootje is zonder pardon terug vanwaar ze gekomen zijn.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    opnieuw terug overal grenscontroles.. Weg met Schengen. Zij die niets te vrezen hebben met grenscontroles gaan dat graag aanvaarden.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Met zijn beslissing om het Marakesh pact te tekenen heeft hij dat probleem gewoon onvermijdelijk gemaakt vor Europa in de toekomst. Begrijpt die man dan niks van oorzaken en gevolgen?
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Schijnbaar heeft onze grote leider buiten het parlement veel te zeggen. Maakt zich hopeloos belachelijk en niemand die er acht op slaat. Véél bla vla maar weinig boem boem. Zelfs zijn meelopers voor het Marrakesh pact zwijgen nu in alle talen. Volg de wil van het volk dat zou uw enige bekommernis moeten zijn. Grenzen dicht.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Die Schengenzone had er nooit mogen komen. De landsgrenzen zo goed als afschaffen verzwakken de staten en betekenen voor al wie Europa wil indringen de open deur die voor hen moest gesloten, blijven. Sedert Schengen is er een gevoelige toename van banditisme dat moeilijk te beheersen is.