Getty Images/Image Source
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Image Source

Waarom astrologie opnieuw zo populair is (en dan vooral bij jonge vrouwen)

Astrologie niet van deze tijd? Veel jonge vrouwen denken daar anders over: sterrenwichelarij is een vorm van feministische zelfontplooiing.

5 reacties

  • Frank Keustermans

    5 jaar geleden
    pas op hé! deze jonge mensen hebben dat allemaal vanop instagram, Facebook, pinterest en andere rommel. Het zal dan wel waar zijn zeker? Zelf nadenken hoort er niet meer bij. Eerlijk gezegd, als deze mensen zich hier goed bij voelen, heb ik er geen probleem mee. Ik krijg wel het schurft van individuen die deze praat aan de man brengen. Een koperen plakaat met 'therapeut' op hun gevel hangen en geld uit de zakken kloppen van dit goedgelovig volkje...
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Als je gelooft dat sterren een invloed hebben op uw persoonlijkheid, ben je naïef of achterlijk. Neem eender welk astrologieboek zonder te kijken naar wat het sterrenbeeld is lezen en je zal zien dat het ook op u van toepassing is. Dat is omdat alles zo algemeen is dat het altijd wel voor een stuk zal passen. Voorts halen ze geen beter resultaat dan eender wie dat gokt op zijn toekomst, 1/10. Uiteraard vergroten ze dat dan graag uit.
  • guillaume de sadeleer

    5 jaar geleden
    Het effect van de zwaartekracht, gegenereerd door de vroedvrouw, die net op het moment dat een kind geboren door de gang loopt, is groter dan dat van lichtjaren van ons verwijderde sterren. Dus, jonge, hoogopgeleide, feministische vrouwen van deze wereld, breng uzelf niet in diskrediet en hou op met uw tijd te verdoen met dit soort onzin.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Gebaseerd op niets anders dan subjectieve elementen, dus waardeloos.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Feministisch lijkt me sterk echter begrijp ik de fascinatie wel.. Men doet dit af als huichelarij en pseudo-wetenschap maar in management cursussen gaat men mensen wel categoriseren in bepaalde hokjes en dat is (of moeten we interpreteren als) feitelijke wetenschap? Het is veel genuanceerder maar ik herken toch bepaalde eigenschappen die in bepaalde types terugkomen en ja, zelfs horoscoop gerelateerde eigenschappen.