Moedige surfers trotseren tyfoon Haima voor de perfecte golven

Tyfoon Haima is op weg naar Hongkong, waardoor de autoriteiten hun inwoners aanraden om binnen te blijven of een schuilplaats te zoeken. De krachtige tyfoon zaaide al vernieling op de Filipijnen en zou vrijdagnamiddag de kust van Hongkong bereiken. Terwijl enkele inwoners veiligere oorden vinden, wagen sommige surfers zich door het noodweer om te profiteren van de uitzonderlijke hoge golven.

pjv

“Het komt niet vaak voor dat je kunt surfen in Hongkong”, zei zakenman en surfer Brendan Beni voor hij het ruime sop koos met zijn surfplank. “Het waait best wel veel, maar het is niet zo erg zoals men beweert.” Hij en zijn vriend namen net na de publicatie van de waarschuwing een taxi naar het strand van Sheko en trokken hun surfpak aan om de hoge golven te trotseren. De vrienden waren niet alleen, al snel zaten enkele tientallen waaghalzen in het woelige water.

Tyfoon Haima zou rond de middag Hongkong passeren op zo’n 100 kilometer van de kust en brengt windsnelheden mee van minstens 63 kilometer per uur. De luchthaven van Hongkong annuleerde en vertraagde sinds gisteren alle vluchten. Het bestuur van de Chinese regio zorgde voor tijdelijke schuilplaatsen en sloot alle niet-essentiële overheidsdiensten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer