De 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun (midden) is aangekomen in Canada. Daar werd ze verwelkomd door Chrystia Freeland (r.), de Canadese minister van Internationale Handel.
Volledig scherm
De 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun (midden) is aangekomen in Canada. Daar werd ze verwelkomd door Chrystia Freeland (r.), de Canadese minister van Internationale Handel. © AFP

Saudische asielzoekster die vluchtte voor haar familie aangekomen in Canada

Nadat haar deportatie naar haar geboorteland via een Twitter-campagne kon verijdeld worden, is de uit Saudi-Arabië afkomstige asielzoekster Rahaf Mohammed al-Qunun in Canada gearriveerd. Foto's lieten zien hoe de 18-jarige jonge vrouw vandaag op de luchthaven van Toronto aankwam. Canada had haar eerder asiel aangeboden.

2 reacties

  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Dat Canada Rahaf goed moge beschermen, op 2 november werden nog 2 Saoedische zusjes dood en met handen en voeten vastgeplakt aangetroffen in de Hudsonrivier, zij hadden ook asiel aangevraagd, we horen er niets meer van...
  • Jeff Smulders

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat deze jonge dame veel geluk in haar toekomst gaat krijgen zonder de verplichting ergens in te moeten geloven wat anderen haar opleggen U ziet het ware gezicht van de indoctrinatie van het geloof in de gezinnen en de verplichtingen die hun opgelegd worden Diep triest. Kinderen opleggen te geloven zie ik als psygische marteling en dat is van toepassing in elk geloof zelfs in het geloven van de politiek..