Juan Manuel Moreno, leider van de Spaanse Partido Popular (PP).
Volledig scherm
Juan Manuel Moreno, leider van de Spaanse Partido Popular (PP). © AFP

Voor het eerst extreemrechtse partij in Spaanse deelstaatregering

ANDALUSIËVoor het eerst is in Spanje een deelregering met steun van een ultrarechtse partij in het zadel geheven. Juan Manuel Moreno van de conservatieve Volkspartij Partido Popular (PP) is vandaag in het deelstaatparlement van Sevilla tot nieuwe regeringsleider van de Autonome Gemeenschap Andalusië verkozen met de hulp van rechts-extremisten.

7 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Nu kan Calvo oproepen om niet meer op verlof te gaan naar Spanje wegens steun van ultrarechts aan een deelstaatparlement. Hij heeft ginder blijkbaar ook nog pakken werk zo te zien.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    @ Mijnheer Van Garderen : Ik hoop dat je dan niet naar het buitenland op vakantie wil gaan want dan krijgen we terug wisselkoersen, douane controles, dan gaat uw vakantie wel een pak duurder en stressvoller verlopen dan nu ... En diegene die denken dat België, laat staan Vlaanderen, dan nog iets te betekenen gaat hebben in de Europa of de wereld : "sweet dreams" ...
  • Maraia Ceraia

    5 jaar geleden
    @Emi De graeve: Hoe cordon? Spanje is België niet.PP en Cs hadden niet genoeg zetels, en Cuidadanos wil koste wat het kost aan de pot likken, ern als ze daarvoor er Vox moeten bijnemen , wel dan is het maar zo. Als je het programma van Vox bekijkt, daar is Vlaams Belang niks tegen. In Spanje is nog steeds meer dan 50% vóór Franco en de kerk inbegrepen.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Hoe een dubbeltje rollen kan...de nieuwe socialistische partij zet de havens open voor schepen van dubieuze NGO's met economische migranten, die in andere landen de toegang werden ontzegd. Spanje verandert op een paar weken in een springplank voor migranten naar de sociale zekerheden van de EU en nu komt een extreem rechtse partij op.
  • Robert Van Garderen

    5 jaar geleden
    Mooi nu de rest van Europa nog. Weg met links en weg met het eu parlement en terug naar de EEG zonder parlement.