Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © Photo News

"Shutdown kost Amerikaanse economie minstens 6 miljard dollar"

De shutdown in de Verenigde Staten, die tijdelijk tot een einde is gekomen, zou de Amerikaanse economie minstens 6 miljard dollar (5,3 miljard euro) kosten. Dat heeft S&P Global Ratings berekend. De shutdown zou dus meer kosten dan de grensmuur van Trump, die de directe aanleiding was voor die shutdown.

18 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Toch raar dat ongeveer 10 jaar geleden alle democraten waaronder Clinton, Obama toen nog senator en nog een paar voor een muur gestemd hebben. Obama de muur heeft uitgebreid en er toen geen probleem was. De democraten spelen gewoon een vuil spel.
  • Donald Deblaere

    5 jaar geleden
    Heeft Trump niet gezegd dat een shut-down enkel de schuld was van de president, of heb ik weeral verkeerd gehoord?
  • Jan van Helmont

    5 jaar geleden
    Trump eiste zowat die som voor... die door Mexico (!) te betalen muur. Wat een oen. Het is mij een raadsel hoe er één zinnig mens zijn wansmakelijke kapsones bijtreedt.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Guy Bevers, volgens Forbes is Trump 'slechts' $ 3.4 miljard waard. Het verschil tussen dit en het door hem vertelde fantasievermogen: alles wat zijn naam draagt [in licentie] telt hij bij zijn eigendom. Zoals iemand hier een week schreef: geef hem maar een grote doos Legoblokjes...! [voor mij de beste bijdrage ooit voor dit onderwerp] Trouwens, de laatste berekeningen wijzen uit dat deze muur zeker $ 55 miljard zal kosten.
  • Jef Nagels

    5 jaar geleden
    Het is een schande dat een shutdown de gewone ambtenaar treft en onrechtstreeks de ganse bevolking, terwijl alle politici (van president tot parlementair) blijkbaar wel hun vergoedingen blijven ontvangen.