© jean_pierre valkeneers

Honderd fietshelmpjes en fluohesjes voor Fietsbieb

Maart 2018 opende de Fietsbieb in Diepenbeek, de eerste in Limburg. Dat dit een schot in de roos is bewijst het aantal uitleningen, op tien maanden werden er 110 fietsjes uitgeleend. “Om dit initiatief een steuntje in de rug te geven schenkt de welzijnsraad 100 fietshelmpjes en fluohesjes die gratis samen met fietsen zijn te huren.

jean_pierre valkeneers

Dit kadert in het jaarthema van de welzijnsraad “ Het Kind van min 9 maand tot 24 jaar”. Tot zover Yvonne Dewarier voorzitter welzijnsraad.De fietsbieb is als een bibliotheek maar dan met fietsen en geeft gezinnen de kans om voor kinderen tot 12 jaar een fiets te lenen. Het project steunt op vrijwilligers, zo verzamelen ze fietsen, knappen ze op en lenen ze opnieuw uit. Lid worden kost 20 euro voor een jaar, wie een eigen kinderfiets in goede staat schenkt is meteen een jaar gratis lid. Bij het lenen van en fiets wordt € 20 waarborg gevraagd met teruggave bij het inleveren. Het uitleenpunt in Diepenbeek is gevestigd in de kelderverdieping van jeugdhuis Heizoe in de Kloosterstraat ( ingang via parking kerkhof) en is elke laatste zaterdag van de maand geopend van 10 tot 12 uur. De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg & beweging.net Diepenbeek i.s.m. Plek voor Elk Kind vzw, Fietsatelier VEDO , met de steun van gemeente Diepenbeek en Cera.

Info: Fietsbieb Diepenbeek: Bart Bynens 0475/611834 fietsbiebdiepenbeek@gmail.comwww.facebook.com/fietsbiebdiepenbeekFietsbieb is steeds op zoek naar kinderfietsen, schenk een fiets en je bent voor één jaar gratis lid. Dit lidmaatschap mag je ook aan iemand wegschenken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer