BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Block gaat niet in op vraag van oma's IS-kinderen om ook moeders te laten overkomen

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block heeft begrip voor de open brief van elf oma's van IS-kinderen, maar is niet van plan om in te gaan op hun vraag om ook de moeders van de kinderen - hun dochters, dus - te laten overkomen. Ze verwijst naar de beslissing van de regering uit 2017 om wel inspanningen te doen om de kinderen terug naar ons land te halen, maar niet de ouders.

93 reacties

  • Michel Rutten

    5 jaar geleden
    Awel de block chapo ze een vrouw met ballen geene zever hier ..de kinderen kunnen er niks aan doen later kan gerust gezegt worden naar de kinderen vanwaar ze terecht zijn gekomen ..this de moeder die de gevolgen moet dragen niet de kinderen zij heeft de kinderen in gevaar gebracht en niet andersom
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Misschien even de mening vragen aan de experte bij uitstek pr. dr. Marion van San die zich al jaren bezig hield met deradicalisering vooraleer onze politiekers ooit van het woord hadden gehoord. Amper een week geleden legde ze tot in detail uit tijdens een toepspraak in De Buren waarom het noodzakelijk is moeders en kinderen naar hier terug te halen. Hen daar laten is het gevaarlijkste wat men kan doen mevr. De Block.
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Is wel een van de domste beslissingen die Maggie De Block had kunnen nemen. In andere landen heeft men al talrijke kinderen opgevangen uit het gebied en er gepaste oplossingen voor gevonden. Over tien jaar zullen de kinderen en de moeders weten wie hen in de steek gelaten heeft met de mogelijke gevolgen van dien. Waarom niet eens de mening gevraagd van wetenschappers op dat gebied? Die zouden haar gezegd hebben dat geval per geval dient te worden bekeken, wat men in andere landen heeft gedaan !!
  • FAES HERMAN

    5 jaar geleden
    Ik luister vooral naar ALLE partijen, er is dringend een gecontroleerde immigratie wetgeving nodig gesteun door Europa, werk over de partijen heen SAMEN. Gecontroleerd kan men er NOG zoveel toelaten als men zelf wil. Maar kan men gevaar vermijden.
  • Francois Sals

    5 jaar geleden
    Die moeders hebben er zelf meermaals voor gekozen om daar te zitten en te strijden , dus ze zitten op hun plaats .