Voorlopig weinig sneeuw in grote delen van provincie Antwerpen: “Het is elke keer moeilijk in te schatten”

Meer dan vijftien centimeter sneeuw ligt er op sommige plaatsen in ons land en ook voor Antwerpen was een dik sneeuwtapijt voorspeld. Voorlopig blijft echter een groot deel van onze provincie en van de provincie Limburg groen kleuren in plaats van wit. En dat levert heel wat reacties op, ook op de Facebookpagina van de populaire weerman Ruben Weytjens. “Dit is sneeuw, en dit is elke keer moeilijk in te schatten”, reageert hij.

neac

LIVE. Lichte sneeuwval in Antwerpen, code geel in provincie

© Dick Demey

“Ik zie tussen de reacties helaas enkele niet al te slimme opmerkingen (frustraties?). Mag ik alsjeblieft vragen om eerst de genuanceerde weersverwachtingen eens goed te lezen, en niet enkel de ongenuanceerde ‘krantenkoppen’?”, schrijft Weytjens op Facebook. “Mijn zoontje van 9 weet inmiddels reeds meer dan drie jaar dat hij nooit hoeveelheden mag geloven die ‘voorspeld’ worden, want zo’n voorspelling kan nu eenmaal niet gemaakt worden. Wél een kansverwachting. Maar je bent nooit te oud om te leren.”

Voorlopig dus geen sneeuw, maar daar komt later vandaag wellicht nog verandering in. “Het is zeker gerechtvaardigd om ervan uit te gaan dat het nog overal wit zal worden”, schrijft Weytjens in zijn weerbericht. “Voorlopig zet ik in op gemiddeld vijf centimeter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER