Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Je computer en telefoon opkuisen op de ‘Marie Kondo’-manier

2019 is - nu al - hét jaar van Marie Kondo. Ze verkocht eerder al 11 miljoen boeken, maar dankzij haar nieuwe reeks op Netflix heeft ze zichzelf pas echt gekroond tot ‘s werelds bekendste opruimgoeroe. Niet alleen je huis verdient een flinke opfrisbeurt, ook je smartphone en computer heeft baat bij wat orde in de chaos. Vandaar: enkele tips om je virtuele kasten uit te mesten. 

4 reacties

  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Ik heb haar manier uitgetest heb resultaat bijna geen overbodige spullen,het is niet 100% gelukt maar ben wel tevreden.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    haha ik ken er die na elke karwei alles weggooien maar telkens weer naar de winkel moeten als ze een nieuwe nagel nodig hebben...Creatieve mensen kunnen veel bijhouden dat van pas komt. Japanse steden zijn overbevolkt. dus moeten men zeer rationeel omgaan met ruimte.
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Clever. Ik kwam even niet op een ander woord. Maar ik ben alvast fan van dat beetje rare mens uit het Oosten. Nu ben ik al redelijk opgeruimd uit mezelf, maar zij weet dit altijd een beetje mooi te verantwoorden; dus ja: zij mag blijven, want maakt me gelukkig.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ik heb dat een eerste keer gezien op de Japanse tv. Als je zulks volgt heb je ook geen zolder meer nodig ,want op de zolder bewaar je toch alleen spullen die je niet meer nodig hebt ,ook een garage heeft hetzelfde doel ,alles vol stuwen en de auto op straat .Weg die garage en zolder ,kost teveel voor wat ze nodig zijn .