Rachma Ayad met haar kleinkinderen in maart vorig jaar.
Volledig scherm
Rachma Ayad met haar kleinkinderen in maart vorig jaar. © RV

Teruggekeerde kinderen van Syriëstrijder mogen opgevangen worden door hun oma

De twee kinderen van een IS-strijder die gisteren vanuit Turkije naar België teruggekeerd zijn, mogen van de jeugdrechter opgevangen worden door hun grootmoeder. "De kinderen zijn veilig en wel bij de oma", zegt Mohamed Ozdemir, de advocaat van de vrouw.

23 reacties

  • Maria Elena Fernandez

    5 jaar geleden
    Ik ben heel blij voor hun, dit is waar de kinderen horen te zijn. Ik wens hun heel veel sterkte en succes. En ik hoop dat ze steun krijgen van hun omgeving.De kinderen hebben de schuld niet van de daden van hun moeder. En de oma kan ook niet verweten worden dat ze haar dochter slecht heeft opgevoedt. De dochter was een volwassen vrouw en heeft zelf haar beslissingen genomen. De moeder van een moordenaar of een misdadiger heeft toch ook niet haar kind (altijd) zo opgevoed.
  • Magda De Buyser

    5 jaar geleden
    Zelfs met de beste opvoeding kunnen kinderen ontsporen. Gebeurt ook in Vlaamse, blanke gezinnen.
  • Oberyn Martell

    5 jaar geleden
    De kinderen zijn niet verantwoordelijk voor de daden van hun ouders. Maar de moeder hoort hier nooit meer te zijn, hoe wreed dat voor die kinderen ook is.
  • Jacques Creeten

    5 jaar geleden
    Patrik Mertens’ , als kinderen de schulden niet willen bij een erfenis kunnen zij die erfenis weigeren. Dan wordt het bezit van de ouders gebruikt om hun eigen schulden mee te betalen zonder dat er aanspraak gemaakt kan worden op de kinderen
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Patricia Sweerman : Amina Ghezzal is niet een van die twee vrouwen die bij de Koerden regelmatig in het cachot zitten wegens .... Ik denk dat elk geval afzonderlijk dient bekeken te worden. Verder wil ik zeggen dat jonge vrouwen al te veel naar mannen opkijken en te gehoorzaam zijn in bepaalde culturen. Omdat dat ook aangeleerd is. Zo raken ouders hun kinderen kwijt.